بستن

فروشگاه آوابوک حقوق مجازات سقط جنین دارای روح در حقوق ایران
- مجازات سقط جنین دارای روح در حقوق ایران
  • تعداد کل امتیازات ثبت شده : 0

مجازات سقط جنین دارای روح در حقوق ایران

الهه طالع زاری

150,000 تومان 135,000 تومان
دسته بندی:  حقوق 
ناشر: کتاب آوا
خرید دانلود پیش نمایش کتاب

مشخصات کلی

نام ناشر

کتاب آوا

نام مولف

الهه طالع زاری

سال انتشار

1396

نوبت انتشار

1

قطع کتاب وزیری شومیز
تعداد صفحه

116

تیراژ

1000

شابک

9786003462731

کتاب مجازات سقط جنین دارای روح در حقوق ایران

سقط جنین عمدی نزد همة ملل امری ناپسند و زشت می‌باشد. شاهد زشت و قبیح بودن آن این است که حتی مرتکبین آن سعی می‌کنند آن را پوشیده نگه دارند تا نزد دیگران فاش نشود. در حقوق همه کشورها نیز سقط جنین جرم است و جز در شرایط استثنائی و دشوار جایز نیست.

پیش از انقلاب اسلامی به تقلید از حقوق فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی و براساس مادة 182 قانون مجازات عمومی مصوب 1304 برای زنی که اقدام به سقط جنین خود کرده بود، یک تا سه سال حبس در نظر گرفته می‌شد. هم اکنون نیز در اکثر کشورهای جهان برای مادری که اقدام به سقط نموده مجازات حبس درنظر گرفته می‌شود. قانون مجازات اسلامی سال 1370، در کتاب پنجم خود تحت عنوان تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده به موضوع سقط جنین پرداخته ‌بود. براساس ماده 622 قانون مزبور، «...هرکس عالماً و عامداً به واسطه ضرب یا اذیت و آزار زن حامله موجب سقط جنین وی گردد، علاوه بر پرداخت دیه یا قصاص بر حسب مورد، به حبس از یک سال تا سه سال محکوم خواهد شد»

البته دیدگاه حقوقدانان در مورد بحث قصاص متفاوت بود و در قانون مجازات  سال 1392 در ماده306 قانون جدید مقرر داشته: «سقط جنین عمدی حتی پس از دمیده شدن روح در آن، قصاص ندارد و محکوم به پرداخت دیه است و در صورتی که بدون مجوز قانونی باشد، طبق مقررات تعزیر می‌شود.». این در حالی است از منظر فقهای امامیه که مخالف سقط جنین هستند، جنین موجود محترمی است و برای بذری که انسان از آن پدید می‌آید پیش از آنکه در رحم زن افکنده شود، عوض مالی(ارش) معین کرده است و سقط آن را به جز مواردی که به عنوان ثانوی، سقط آن را مجاز شناخته شده است، در هر مرحله‌ای که باشد، به استناد کتاب، سنت، عقل و اجماع حرام و نامشروع است. در مرحله اول و قبل از دمیده شدن روح، سقط جنین به دلیل اینکه دارای حیات نباتی است و انسان بالفعل نیست، قتل نفس محسوب نمی‌شود. ولی در مرحله دوم؛ جنین، انسانی همانند سایر انسان‌هاست و قتل آن حرام است.

مسأله سقط جنین همواره نزد دانشمندان حقوق جزا به عنوان یکی از موضوع‌های اساسی حقوق کیفری(برای مشاهده کتب برتر حقوق کیفری کلیک نمایید) مطرح بوده و از جمله مسائلی است که محصول تحولات علمی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی است و ارتباط تنگاتنگی با حقوق بشر، حقوق آزادی زنان، منافع دولت‌ها و مصالح جامع بشری دارد. از منظر حقوق اسلامی، حفظ جان کودک جنینی مانند حفظ جان سایر افراد لازم و واجب است و قتل کودک جنینی جز در موارد استثنائی ممنوع و حرام می‌باشد. در حقوق اسلام، برای متعرضین و پایمال کنندگان حق حیات کودک جنینی مجازات سنگینی پیش بینی و تدوین شده است و لذا همواره این سوال مطرح بود که آیا سقط جنین ممنوع است یا مجاز؟ در این نوشتار ضمن بررسی مواضع قانونگذار  در قوانین جزایی سال 1304 تا 1392 نسبت به مسئله سقط جنین عمدی  دارای روح، به بررسی فقهی و حقوقی‌اش نیز پرداخته خواهد شد

 

نظرات

captcha Refresh
محصولات مشابه